מטען מהיר לרכב חשמלי

מכוניות חשמליות הפכו פופולריות יותר ויותר בשנים האחרונות, מה שהופך את שיטות הטעינה המהירות והיעילות להיבט מכריע עבור בעלי רכב. ככל שהביקוש לאפשרויות טעינה גדל, היצרנים ממשיכים לפתח וליישם טכנולוגיה מתקדמת, שמטרתה לצמצם את זמני הטעינה ולשפר את חווית הנהיגה הכוללת עבור משתמשי רכב חשמלי.

    להצעת מחיר:
    077-805-4644

    בשליחת טופס זה הנך מאשר/ת את תנאי השימוש ואת מדיניות הפרטיות באתר.

    מטענים מהירים ממלאים תפקיד חיוני בתעשיית הרכב החשמלי, שכן הם מאפשרים לנהגים להטעין במהירות את המכוניות שלהם במהלך נסיעות ארוכות או במצבים בהם הטעינה הביתית אינה אפשרית. עם מגוון רחב של אפשרויות הזמינות בשוק, חיוני לנהגים לקחת בחשבון גורמים כמו מהירות טעינה, תאימות וקלות ההתקנה בעת בחירת המטען המהיר המתאים לרכב החשמלי שלהם.

    הבנת טעינה מהירה למכוניות חשמליות

    תקני טעינה

    קיימים מספר תקני טעינה זמינים עבור מכוניות חשמליות, כל אחד מציע מהירות טעינה שונה. לטעינה מהירה, הנפוצות ביותר הן אפשרויות הטעינה DC:

    • CHAdeMO: תקן יפני, המשמש בעיקר את רכבי ניסאן, מיצובישי וקיה. למטענים של CHAdeMO יש מהירויות טעינה שנעות בין 50 קילוואט ל-100 קילוואט, מה שמאפשר טעינה משמעותית בזמן קצר יחסית.
    • CCS Combo: תקן משולב שפותח באירופה ובארה"ב, המשלב יכולות טעינת AC ו-DC. מטעני CCS Combo מציעים מגוון מהירויות טעינה, מ-50 קילוואט עד 350 קילוואט. ככל שמהירות הטעינה גבוהה יותר, כך מצבר הרכב ייטען מהר יותר.
    • מגדש על של טסלה: מטענים אלה תוכננו באופן בלעדי עבור רכבי טסלה, ומציעים יכולות טעינה מהירות במיוחד, עם מהירויות של עד 250 קילוואט.

    חיוני להבין את התאימות של רכב עם תקני הטעינה השונים הללו, מכיוון שלא כל המכוניות החשמליות יכולות לנצל את כל סוגי המטען.

    רכיבי מפתח

    מספר גורמים משפיעים על המהירות שבה מכונית חשמלית יכולה להיטען. חלק מהם כוללים:

    1. הספק מטען (kW): עוצמת הטעינה של מטען מהיר משפיעה על המהירות שבה סוללת רכב יכולה להיטען מחדש. מטענים בעלי הספק גבוה יותר יביאו לזמני טעינה מהירים יותר.
    2. קיבולת סוללה (kWh): סוללות רכב חשמלי יכולות להשתנות בקיבולת, וסוללה גדולה יותר תדרוש זמן טעינה ארוך יותר. חשוב לקחת בחשבון את קיבולת הסוללה של רכב חשמלי ספציפי בעת קביעת זמני הטעינה.
    3. המטען המשולב של הרכב: המטען המובנה בתוך הרכב קובע את הקצב המרבי שבו הרכב יכול לקבל חשמל. זה עלול להוביל למגבלות מהירות הטעינה, גם אם עמדת הטעינה עצמה מסוגלת לספק יותר כוח.
    4. מצב טעינה: זמני הטעינה יכולים להיות מושפעים גם ממצב המצבר של הרכב בעת החיבור לחשמל. מכיוון שמצבר לרכב חשמלי מגיע לרמת טעינה גבוהה (בסביבות 80%), הטעינה המהירות יכולה לרדת כדי לשמור על תקינות הסוללה.

    סוגי מטענים מהירים

    מטעני רמה 2

    מטעני רמה 2 מהירים יותר ממטענים רמה 1, המשמשים בעיקר לטעינת רכבים חשמליים הן במרחב הציבורי והן בחללים מגורים. הם משתמשים בספק 240 וולט AC, המאפשר להם לספק עוצמת טעינה גבוהה יותר ולהפחית משמעותית את זמן הטעינה בהשוואה למטענים ברמה 1. כמה מהיתרונות של מטענים ברמה 2 כוללים:

    • קצבי טעינה תלויים בין 3 ל-20 קילוואט או יותר, בהתאם למטען ולרכב
    • תאימות לרוב רכבי החשמל והפלאג-אין בשוק
    • זמני טעינה נעים בין כמה שעות ללילה

    עם זאת, חשוב לקחת בחשבון את הגורמים הבאים בעת התקנת מטען ברמה 2 בבית:

    • הבטחה שמערכת החשמל של הבית תומכת בדרישות החשמל הנוספות
    • אפשרויות התקנה ועלויות נלוות

    מטעני DC מהיר

    מטעני DC מהירים, הידועים גם בשם מטענים ברמה 3, הם אפשרות הטעינה המהירה ביותר הזמינה כרגע עבור רכבים חשמליים. הם ממירים את מתח ה-AC הנכנס למתח DC, ומאפשרים זמני טעינה מהירים יותר. מטענים אלו נמצאים לרוב בעמדות טעינה ציבוריות, לאורך כבישים מהירים ובמקומות מסחריים מסוימים. תכונות בולטות של מטענים מהירים DC הם:

    • הספק טעינה נע בין 50 קילוואט למעל 250 קילוואט
    • טעינת רוב רכבי החשמל עד 80% תוך 20 עד 60 דקות, תלוי ברכב ובכוח המטען
    • שימוש בסוגי מחברים שונים, כגון CHAdeMO, CCS ו-Tesla Superchargers

    חשוב לציין שלא כל רכבי החשמל תואמים למטענים מהירים DC. בעלי רכב צריכים לבדוק את מפרט הרכב שלהם כדי לקבוע את אפשרויות הטעינה הזמינות. בנוסף, למרות מהירות הטעינה המהירה של DC מרשימות, שימוש חוזר עשוי להשפיע על אורך חיי הסוללה.

    בחירת המטען המהיר המתאים

    כאשר בוחנים אפשרויות טעינה מהירה עבור מכוניות חשמליות, יש לקחת בחשבון שני גורמים חשובים כדי לקבל החלטה מושכלת: מהירויות טעינה ותאימות לרכב החשמלי הספציפי.

    מהירויות טעינה

    בחירת מטען עם מהירות טעינה מתאימה היא חיונית לטעינה יעילה ונוחה של הרכב החשמלי. ניתן לסווג את מהירויות הטעינה לשלוש רמות עיקריות:

    1. רמה 1: זוהי אפשרות הטעינה האיטית ביותר, תוך שימוש בשקע סטנדרטי של 120 וולט. טעינת רכב חשמלי עם מטען ברמה 1 יכולה להימשך למעלה מ-30 שעות לטעינה מלאה.
    2. רמה 2: מציעים זמני טעינה מהירים בהרבה, מטענים ברמה 2 דורשים שקע 240 וולט ויכולים להטעין רכב חשמלי תוך מספר שעות. זהו המטען המומלץ לשימוש ביתי.
    3. טעינה מהירה DC: מטענים אלו הם האפשרות המהירה ביותר, המתאימים לעמדות טעינה ציבוריות. הם יכולים לספק טעינה משמעותית תוך כ-30 דקות, בהתאם לקיבולת הסוללה של הרכב החשמלי ולכוח המטען.

    תאימות

    לא כל המטענים תואמים לכל רכב חשמלי. בעת בחירת מטען מהיר, הקפד לבדוק את התאימות ליצרן ולדגם הספציפיים של הרכב החשמלי. ישנם שני מחברי טעינה עיקריים המשמשים לרכבים חשמליים:

    1. SAE J1772: זהו סוג המחבר הנפוץ ביותר המשמש לטעינה ברמה 1 ורמה 2 בכלי רכב חשמליים המיוצרים על ידי יצרנים בצפון אמריקה ואירופה.
    2. CCS (מערכת טעינה משולבת): מחברי CCS משמשים לטעינה מהירה DC, המשלבים את מחבר SAE J1772 לעיל לטעינת AC עם יציאת DC נוספת. מחבר זה משמש את כלי הרכב החשמליים של צפון אמריקה ואירופה לטעינה מהירה.

    בנוסף, כלי רכב חשמליים המיוצרים על ידי יצרנים אסייתיים עשויים להשתמש במחבר CHAdeMO לטעינה מהירה DC.

    בעת בחירת מטען מהיר, קחו בחשבון הן את מהירויות הטעינה והן את התאימות כדי להבטיח טעינה יעילה ויעילה עבור הרכב החשמלי. על ידי בחירת המטען המתאים, בעלי רכבים חשמליים יכולים ליהנות מהנוחות והחיסכון בעלויות של טעינה מהירה בבית או בדרכים.

    כותבת המאמר: ריטה פסחוב

    בהתחלה ראיתי ברכבים חשמליים הזדמנות לחסכון כלכלי משמעותי. אך התחום הטכנולוגי והחדשני הזה פתח אותי לעולם מדהים, מרגש ובעיקר ידידותי לסביבה.

    מאמרים נוספים

    כיצד רכבים חשמליים תורמים להפחתת זיהום האוויר?

    רכבים חשמליים זכו לתשומת לב משמעותית בשנים האחרונות כדרך לצמצם את טביעת הרגל הפחמנית של ...

    מידע נוסף

    סקירה של עיצובים ודגמים מובילים בעולם הרכבים החשמליים

    בשנים האחרונות, הביקוש לרכבים חשמליים נמצא בעלייה מכיוון שיותר נהגים שוקלים אמצעי תחבורה נקיים יותר. ...

    מידע נוסף

    בחינת העלויות הכרוכות באחזקת רכב חשמלי

    מכוניות חשמליות זכו לתשומת לב משמעותית בשנים האחרונות, ופנו לצרכנים מודעים לסביבה בחיפוש אחר אפשרויות ...

    מידע נוסף